Soal dan Jawaban PAS Bahasa Inggris kelas 7 (Kurikulum Merdeka)

Soal dan Jawaban PAS Bahasa Inggris kelas 7-Yuk simak, pada pertemuan kali ini kami akan membahas dan memberikan Soal dan Jawaban PAS Bahasa Inggris kelas 7 (Kurikulum Merdeka). Soal dan Jawaban PAS Bahasa Inggris ini bisa dijadikan bahan pembelajaran untuk kalian yang akan menghadapi Penilaian Akhir Semester (PAS) yang akan di hadapi tahun ini.

Salah satu mata pelajaran yang tidak boleh ketinggalan adalah mata pelajaran bahasa inggris, untuk siswa kelas 7 materi PAS bahasa inggris semester 1 yang di ujikan berfokus tentang berfokus tentang diri dan hal-hal di sekitar seperti dijelaskan dalam buku panduan guru english for nusantara untuk SMP/MTS kelas 7 oleh ika lestari damayanti. Materi bahasa inggris akan lebih pahan jika terus di latih, maka dari itu siswa bisa berlatih dengan 15 soal.

Berikut Soal dan Jawaban PAS Bahasa Inggris kelas 7 (Kurikulum Merdeka)

Bank Soal PAS Bahasa Inggris Kelas 7 Kurikulum Merdeka

Teks untuk soal nomor 1 dan 2

Arya : Hi, Eva. How are you?
Eva : Hi, Arya. (1) …. By the way, who is with you?
Arya : Oh, this is my new friend, Rama. Rama, this is my cousin, Eva.
Rama : Hello, Eva, (2) ….
Eva : Hello, Rama. Nice to meet you too.

1. A. How are you anyway?
B. Glad to see you, too.
C. Very well, thanks.
D. How do you do?

Jawaban: C. Very well, thanks.

2. A. Let me introduce myself.
B. Nice to meet you.
C. Good morning.
D. How are you.

Jawaban: B. Nice to meet you.

 

Teks untuk soal nomor 3-7

Mrs. Dewi: That’s the bell. Time is up.
Students: All right, Ma’am.
Mrs. Dewi: We will discuss the next chapter next Friday. Please study the material at home.
Students: Sure, Ma’am.
Mrs. Dewi: See you. Bye.
Students: See you, Ma’am. Bye.

3. Who is Mrs. Dewi?
A. She is a student
B. She is a principle
C. She is a librarian
D. She is a teacher

Jawaban: D. She is a teacher

4. Where does the dialog take place?
A. at the schoolfield
B. in the office
C. In the library
D. In the classroom

Jawaban: D. In the classroom

5. When will the next lesson be?
A. Next Wednesday
B. Next Thursday
C. Next Friday
D. Next Saturday

Jawaban: C. Next Friday

6. Mrs. Dewi says, “See you, Bye”. What does she express?
A. Apologizing
B. Thanking
C. Greeting
D. Leave taking

Jawaban: D. Leave taking

7. Mrs. Dewi says, “Please ‘study’ the material at home”. What is the synonym of the
underlined word?
A. Learn
B. Look
C. Inform
D. Prepare

Jawaban: A. Learn

8. Bona : How old are you ?
Dina : …………………………
A. I am fine
B. My brother
C. I am twelve
D. I’m in the seventh grade

Jawaban: A. I am fine

9. Bob : …………………..
Tim : I have one elder brother.
A. How is your elder brother?
B. Where is your brother?
C. How old is your elder brother?
D. How many brothers do you have?

Jawaban: D. How many brothers do you have?

10. Dian : What is your address?
Dani : …………………………
A. I don’t live here.
B. I like to live here.
C. I live alone.
D. It’s Pettarani Street No. 15.

Jawaban: D. It’s Pettarani Street No. 15.

 

Teks untuk soal nomor 11 dan 12

Hello, I am Yogi from Kendari. I will stay for two months in Bali. I like sport, but my favourite is badminton. I join a badminton club in Kendari. I like travelling too. I want to learn Bali traditional dance. I hope you can teach me.

11. What are Yogi’s hobbies?
A. Playing badminton and traveling
B. Playing badminton only
C. Collecting book
D. Drawing manga.

Jawaban: A. Playing badminton and traveling

12. The statement which is true based on the text?
A. Yogi doesn’t join a badminton club in Kendari.
B. Yogi joins a badminton club in Bali.
C. Yogi will stay in Bali for years.
D. Yogi wants to learn Balinese dance.

Jawaban: D. Yogi wants to learn Balinese dance.

 

Teks untuk soal nomor 13-15

Tiur : Hi, come in.
Rio : Hi, thanks. Your living room is clean.
Tiur : My sister cleans it every day . Rio, Can you tell me about something?
Rio : Sure. What is it?
Tiur : About your new school. Are there any air conditioners in your
classroom?
Rio : Yes, there are.
Tiur : How many air conditioner are there?
Rio : There are two air conditioners.
Tiur : It’s amazing. And your classroom?
Rio : There is no an air conditioner in my classroom. But, we have two fans.
Tiur : I see.

13. Who are talking?
A. Tiur and his friend.
B. Tiur and his teacher.
C. Eko and his brother.
D. Tiur, Eko, and his teacher.

Jawaban: A. Tiur and his friend.

14. Where does the dialogue probably take place?
A. at home
B. at school
C. at the canteen
D. at Rio’s home

Jawaban: A. at home

15. How many air conditioners are there in Tiur’s classroom?
A. three
B. two
C. one
D. nothing

Jawaban: D. nothing

 

 

Demikian beberapa uraian mengenai Soal dan Jawaban PAS Bahasa Inggris kelas 7 (Kurikulum Merdeka). Semoga Bermanfaat

 

Kata Pencarian Terpopulerhttps://www empatpilar com/soal-dan-jawaban-pas-bahasa-inggris/
administrator

Halo, Saya adalah penulis artikel dengan judul Soal dan Jawaban PAS Bahasa Inggris kelas 7 (Kurikulum Merdeka) yang dipublish pada December 3, 2022 di website Empat Pilar

Artikel Terkait

Leave a Comment